Pitekaka

Pitekaka med äpple
 
 
  • 1 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 7 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
Glasyr
  • 3 dl havregryn
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 tsk kanel
Smält smöret och rör ihop alla ingredienser till bottenkakan till en smet. Häll sedan ut smeten på en bakplåtsppapersklädd plåt. Smält sedan smöret till glasyren och rör ned resten av glasyringredienserna. Fördela sedan glasyren över den ogräddade kakan och grädda sedan i 225 grader i 15 minuter.
Kakan vi gjorde hade äpple i, receptet är för kakan utan äpple men om man vill ha det är det bara att skiva ett äpple eller två, beroende på hur mycket man vill ha och placera ut över kakan innan man lägger på glasyren. 

RSS 2.0