Hemavan i Juni.

En långhelg och gå upp till norra Sytertoppen i juni. Det blev inte av då snön inte hunnit smälta bort. Istället packade vi bilen och for på flera kortare vandringar istället. Vi började med att tälta vid älven innan tärnaby. 

Dagen därpå gick vi upp på ryfjället, en tuff och brant vandring ungefär hela vägen men det var den värd för utsikten! Ber om ursäkt för mina början till blåögon som snorkis råkade ge mig två dagar innan (det var en ren olycka och jag gissar att hon säkert också var blå under pälsen). 


När vi kom ned åt vi middag och for vidare till Gurkfjället där vi hittade en tältplats innan vi gick upp på den toppen för att se om vi kunde se midnattssolen, man ska kunna göra det på midsommarafton men vi va rju en hel vecka sena så det blev ingen midnattssol för oss. 




Dagen därpå tänkte vi vandra på Drottningleden men vi styrde om och for till Ruttjebäcken istället, det blev inget bad i år då vattnet var typ 3-4 meter högre än vanligt och forsade nått fruktansvärt! Vi hade en båtbyggartävling istället. 

Efter det blev det en till tältnatt och sista dagen gick vi lite på Drottningleden innan vi for hem igen. Nästa Hemavan tur ska vi upp på Sytertoppen istället! 

Bild fotad av Lucas
RSS 2.0