Sadel

Nu är simcosadeln såld! Det gick över förväntan, trodde aldrig att jag skulle ha sån tur att jag inte skulle behöva skicka den, eller att den skulle bli såld på första försöket, till en tjej som hörde av sig samma kväll den lades ut på annons. Hon bor alltså här i Umeå och hämtade den av mig igår på jobbet och skickade pengarna för den idag! Hejdå sadelskrället, du har fått många fula ord men du har trots allt tjänat ditt syfte, om än med möda för min del. Nu är ditt kapitel avslutat!(jag försökte självklart locka människan till att vara med på vår tävling i september, hon kanske kommer och tittar)


Nu till min(snart min, jag måste tydligen höja min swishgräns först) nya sadel! 
Elin köpte den först och främst till Grand, men den låg bättre på Baidah som dessutom har tittat på mig med sina vackra ögon och bett matte om en ny sadel. För den gamla klämde lite ojämnt och matte red som en kratta i den. 

Den här var jag lite emot på bild. Såklart är det alltid viktigast, har jag alltid tyckt och kommer alltid tycka, att Baidah gillar den. Om den är ful får jag leva med det. Är den oskön får jag vänja mig. Bara hon gillar den. Det är ju lättare för mig att lära om än för henne att ändra sin rygg. 

Det enda jag inte riktigt gillade är att hornet är högt, men det kan jag verkligen leva med. För den växer i ögonen. Och jag gillar den mer och mer när jag rider i den. 

Den har såå fina mönster, de är jag helt dökär i. Rough side out är lite tråkigt, men ger tydligen bättre fäste, och det försvinner ju trots allt under mina ben. Hard Seat är lite obekvämt, men vad fasen, det blir också bättre och bättre. 

Den verkar ligga bra på Baidah, och hon verkar nöjd i den. Och det som jag verkligen längtat bort ifrån den andra är att den glider fram så fort vi busgalopperat lite eller att hon bockar minsta lilla, och då har hon bockat mer för att det blev tokigt.
Den här nya har provat både seriös ridning i alla gångarter och behållt samma läge, den har provat lite mer fart och legat kvar. Idag provade den även lite bockningar och låg kvar!!! 




Baidah var på riktigt bra humör idag när jag kom till stallet! Det galopperades fram och tillbaks, hon vevade med huvudet och ville bara busa! Lillasyster också! Ridturen var ungefär i samma anda. Pigg och glad! Vi valde en åker som vi stannade på lite och jobbade i alla gångarter. Hon avslutade med lite busskutt såklart. När vi gick över på sista åkern innan skogen tänkte jag att hon kan få galoppera sista biten. Men jag har alltid en känsla av att hon kommer ta över när jag har sadel på åkrarna. Varför vet jag inte? Vi är inte "ett" längre. Vi har ju en tjock lädergrej mellan oss och hon tänkte väl att matte kan hålla i sig i den så kör hon sitt eget race. Jag känner mig aldrig lika utelämnad till ödet barbacka. Hahahaha jag vet att jag är knäpp... 

Sen tog vi en fikapaus såklart vid hallonbuskarna, jag kan bara inte rida förbi så fantastiska hallon som jag hittade idag... 

RSS 2.0