Skitskydd

Jaa igår kväll satt jag och grät på stallgången och hade jordens mental breakdown. Baidah stod och tog djupa andetag brevid mig, efter ett tag fick jag en puss och klev upp igen. Världens bästa häst med världens jäkla skit boots. Ja jag är nöjd med att det går att rida ordentligt med dem på. Men jag är inte nöjd med att varenda ben, runt om ska ha sår som gör henne illa. 

Så de nya skydden, det gick ju inte att få på skorna med dem... Särskilt inte bak, jag trodde dessa skulle ta mindre plats än fårskinnen som känns som att jag försöker trycka ned ett helt får i skon men nej. Plattan under gjorde i de bakre, lite trängre skorna att hoven kom upp än mer och det blev galet trångt... Så till bakhovarna kommer jag köpa karledsskydd och prova. Det följde med en liten neoprenplatta med de här skydden som jag skulle kunna fästa i karledsskydden så det skyddas mitt fram på också. L E S S. Om jag inte snart borde överväga att byta skotyp helt. Men vem kan garantera att inte nästa ger skav? Jag skulle inte tro någon utom mig själv förns jag fått det bevisat, att de inte skulle skava på Baidah. Men det är inte så kul att lägga pengar på något man är tveksam på. Då de skor vi har dessutom är just mjuka och snälla, de har hårdare kanter också jaa, men de skaver ju även där det är mjukt. Mest troligt för glappet som blir i steget.

Vi red iallafall ihop våra sista 8 kilometrar till 5-milen för veckan. Baidah fick vila i lördags(jag åkte på henne barbacka utan huvudlag i hagen i 10 minuter bara för att jag behövde det), så hon var pigg igår. Jag vet dock inte vad det är med henne för hon fortsätter och sura vid galoppfattningar, vilket hon inte gjort förut, jag kanske ändrat min ridning utan att jag tänkt på det, försökte göra en så "tyst" fattning som möjligt och det gick bra. Det var så skönt att få rida en härlig tur på henne och bara släppa skiten med skorna. Hon ville rida lite fortare så hon låg på ganska bra. Fina häst!  Jag var även lite rädd att skydden skulle skava på vissa ställen. Men efter ridningen igår så var det då inget, fram kommer hon få ha dem då det kändes helt ok. 

Ikväll ska vi skritta med Elin, det blir bra, då kan vi nog vara barfota och slippa bråk!

Gud vad jag saknar sommar och sommarpäls just nu!
RSS 2.0