Tävling i Dannero 5/5-19

Den femte maj var vi ju ned till Dannero och tävlade, både Baidah och Snorkfröken fick åka ned. 
 
Snorkis fick starta dagen och gjorde en fantastisk debut i Trail att Hand D. Hon var försiktig och rädd om hovarna, hon var lite nervös och rädd för domaren men det gick bra, Baidah stod i collecting som moraliskt stöd. Grinden gick sämre än på träningarna, och samma med bron, men jag väntade mig absolut inte mer av en tvååring på sin första tävling!hon gjorde alla bommar och serpentiner fint. Hon var så duktig och gjorde allt jag bad om! Tyvärr blev det ingen prisutdelning då vi bara var två deltagare och det blev en bedömningsklass istället. Vi slutade på 62p. 
 
I Trail at Hand C så vet jag inte riktigt varför men allt blev mer stressat. Hon gjorde fortfarande allt jag bad om, inte perfekt men det var ju en del svårare moment i den här klassen. Det roligaste är ändå att hon gör allt, hade det varit Baidah jag stod med i den här klassen är jag inte säker på att vi hade blivit godkända över huvudtaget, men det blev Snorkis! Inte med några poäng att hurra över men vi blev ändå placerade, 3 av 3. 
 
Övrigt under dagen gjorde inte Snorkfröken mycket annat än att imponera. Hon stod i släpet och Jennifer satt med henne. Hon gnäggande lite ibland men stod mest och åt och sov. Så duktig bara! 
 
Baidah började sin tävlingsdag med Reining D. Och jag måste nog säga att det gick liite bättre än senast. Ingenting under tävlingen gick lika bra som på träningen dagarna innan. Men reiningen var inte så hemsk. Spinnen var inte lika katastrofala som de har varit. Vägarna däremot tyckte domaren fortfarande att jag måste tänka mer på och jag säger inte emot! Hon tycker också att det lutar lite väl mycket i kurvorna och på filmerna ser jag vad hon menar... Men vi höll galoppen runt, galoppen efter rollbacken(fuskade i rollbacken) blev rätt och ja. Det kunde och har varit värre. Poängen slutade på 65 och vi hade inte något straffpoäng! Blev 3 av 4.
 
Sen var det dags för Pleasure och ja... Sämre än så har det nog aldrig gått i Pleasure. Vi var ett rent skämt, tror vi typ varvade alla andra hästar i första varvet, när vi bytte varv så varvade vi alla igen. Baidah körde liksom något race mot alla andra kändes det som och nervösa lilla Sanna ville innerst inne bara skratta åt det hela. Ja hjälp. Det finns mycket jag hade kunnat göra annorlunda men vi får försöka lära av våra misstag. Vi slutade 3 av 4 då en blev utesluten pga otillåten utrustning.
 
Ranch Ridingen blev det jättestressigt till då de helt plötsligt var tidiga i schemat. De ropade in mig och jag han knappt dra sadelgjorden innan de ropade på mig igen. Så in och stressa runt, vägarna blev inte bra och det känns så tråkigt efter att pleasuren gick så dåligt och med tanke på att det kändes mycket bättre på träningen. Men det gick helt klart bättre än i höstas på samma anläggning, för samma domare och samma mönster. Den gången slutade vi på 57.5p och den här gången med mycket generösa 67p vilket gav oss personligt poängrekord i Ranch Riding. Hade gärna velat veta hur det hade sett ut om vi varit lite lugnare och mer balanserade. Domaren tycker ju verkligen att ranch riding är en bra gren för Baidah då hon får visa att hon har lite tempo att variera mellan. Det är roligt att hon säger det varje gång vi rider för henne, vi måste bara få det att släppa nån gång.  Här blev vi faktiskt 3 av 5 placerade och hade inget straffpoäng här heller! Bara minus på utföranden. 
 
Så överlag är jag väl nöjd med att det gick bättre än senast vi var där då det mesta var katastrof. Och i övrigt så måste jag skärpa mig. 
 
RSS 2.0