Tävlingsåret 2018!

Ja nu börjar väl tävlingsåret helt klart vara slut så en sammanfattning kanske hade varit trevlig? 

Vi startade året med en tävling i Piteå som resulterade i 3 stycken tredjeplaceringar och 1 sjätteplacering. Vi startade där Trail, Trail at Hand, Pleasure och vår första Reining.

Andra tävlingen var i Sikeå.
Slutade med tre tredjeplaceringar i Trail, Ranch Riding och Pleasure. En nollning i Trail at Hand och en Reiningstatt som dock bara blev en bedömningklass då jag var ensam startande. 

Tredje tävlingen gick i Skellefteå. Därifrån kom vi hem med en femte placering, en tredje placering och två andra placeringar. Jag for hem och var så grymt stolt över Baidah från Trailen den dagen! Vi startade i Reining, Pleasure, Trail och Ranch Riding. 

Sen kom en lång paus över sommaren och Baidah missade Sportcupen där Lovah fick hoppa in istället och vi missade även två till tävlingar som vi egentligen tänkt fara på men inte kunde pga den mystiska hältan. 

Årets fjärde tävling blev hemmatävlingen i Vännäs. Där fick vi fjärde placering på fjärde placering. 4 röda rosetter tog vi hem från Ranch Trail, Ranch Riding, Reining och Pole Bending(Polen hade gått så mycket bättre om inte jag varit för nervig för att kunna styra hästen som inte hunnit träna något på fartgrenar sen året innan). Vi tog vår första vinst i Barrel Race och var så himla nöjda med helgen. I Polen fick vi ju kommentaren "dagens ritt" av domaren och Reining dagen innan kändes som den bästa hittills! 

Den femte tävlingen gick i Dannero. 
En otroligt lång dag där jag inte var nöjd med särskilt mycket, det bästa var Trailen där Baidah tänkte igenom allt hon gjorde och vi tog vår första pluspoäng. Vi kom fyra i Reining på morgonen, sexa i trailen och femma i Ranch Ridingen och Reiningen på kvällen. 
Lärdomar från den här dagen var att ska vi rida Trail borde vi starta i mer än en klass för att hon ska få en klass på sig att kolla in banan. Vi måste även träna på att galoppera balanserat, gärna på långa tyglar och träna på spins om vi vill att det ska gå bättre i Reiningen! 

Sen åkte vi på sommarpremiering där vi gjorde både ett godkänt ridprov och fick en färdig bedömning där Baidah blev bedömd med klass 1. 


Vi skulle avsluta tävlingsåret med att debutera i distans. Men den tävlingen vi skulle rida på blev inställd och detta projekt får vänta till nästa år.  Jag har också varit lite småsugen på att starta i någon liten blåbärshoppning, bara för träningens skull över små knattehinder men dels så har det inte gått att rida, och vi har ingen sadel att hoppa i. Jag skulle ju hellre hoppa barbacka än i westernsadeln eller en dressyrsadel som jag inte ens vet om den passar, men jag tror inte man får hoppa barbacka... så vi är nog färdiga för iår! Det har ändå varit ett långt tävlingsår jämfört med tidigare!

Årets samling av rosetter. De säger ju mer om hur många starter vi gjort än hur det faktiskt gått,  i western får ju alla med godkänd ritt en placering och rosett upp till typ 7 startande, så kommer man 5 av 5 får man ändå en rosett, även om man kom sist.












RSS 2.0