Tävlingen närmar sig!

På söndag är det dags för årets tävlingspremiär! Jag har haft lite smått med panik då jag och Baidah inte hunnit träna i ridhuset nå mycket. En gång för en dryg vecka sen, det gick ju dock över förväntan den gången, iallafall för Baidah del, jag hade väntat mig mycket bråk och så men det gick rätt smärtfritt och hon var trevlig! Jag själv kom inte med några överraskningar utan satt med samma dåliga ovanor som alltid. 

I lördags däremot så tänkte jag att jag får rida varje dag med en liten inriktning. Så i lördags blev det Reining. Vi värmde upp längs skogsvägen och stannade och tränade lite vändningar och stopp från galopp på ett trevligt ställe på sidan av vägen som hade bättre underlag. Det kändes ändå hyfsat bra och Baidah var helt med mig hela passet! Så trevligt att rida när man känner att man är ett team som tränar!  Jag säger inte att någonting är perfekt eller korrekt men det kändes iallafall inte sämre än där vi slutade i höstas...Vi använde också bosalen för första gången på evigheter så vi har känt in den inför tävlingen.

Igår blev det promenad för alla flockmedlemmar och alla tjejerna var nog nöjda med det! Baidah fick gå lös och filosofera lite upp i skogen!

Idag gav vi oss ut med inställningen att hitta en pleasure-känsla - omöjligt. Vi red med bett och Baidah var otroligt trevlig och fin men det var väldigt mycket tryck och energi. Vi hittade en perfekt åkerplätt att rida volt på och hon var väldigt fin! Enda problemen satt i mig, som drog upp benet hela tiden och fastnade med handen - SOM VANLIGT, jag är så trött på min egen ridning alltså, det är så uttjatat...kan jag bara ge mig?  Men som sagt, Baidah var fin och trevlig men vi hittade aldrig någon jogg, och inför tävlingen så är det bara så här: om allt känns skit inne på tävlingsbanan så är det inte konstigt med tanke på att vi knappt tränat på bana. Vi får se det lite som träning och jag kan nog leva ett tag på hur fin hon varit att rida hemma! 


Snorkfröken som ligger och sover sida vid sida med Gösta när man kommer ut på morgonen, hon har jag tränat med en gång i veckan, jag la upp fyra travbommar utanför stallet bara som vi har travat över och backat mellan och så. Det kändes bättre än senast i ridhuset men hon kanske bara var cool för att hon var hemma. Jag har tänkt träna på ridbanan med henne nån dag i veckan om det bara är torrt nog och nå mönster kommer ut! Jag ser väldigt mycket fram emot söndagen faktiskt! Hoppas vi får en fin dag! 

RSS 2.0